Sunday, July 3, 2011

Karnival Kerjaya

Assalamualaikum...

Apa khabar semua? semoga ceria2 saja di hari minggu ni..ok, semalam saya saya pergi Karnival Kerjaya anjuran BN kot, tak pasti la anjuran mana tapi lebih kurang cam tu la. sekarang saya memang merupakan pencari kerja tegar, so bersemangat la pergi. kalau nak ikutkan semangat, Jumaat lagi dah pergi, tp cik pad kan kerja, semalam pun cik pad amik half day sebab nak temankan isterinya ni kan. lagi pun sape lagi nak jaga Adam. 

bila dah sampai,dah register bagai, dengan bersemangatnya kami melangkah, tiba2 rasa apahal suram semacam je? bukan suram gelap kelam, tapi suram sebab banyak booth dah tutup. baru hari kedua kot, tu pun belum petang dah banyak tutup. risik2 katanya Jumaat tu dah ramai sangat orang datang, tu yang Sabtu dah tutup. sedih tau. yang tinggal company yang cari operator dengan technician. pastu drop resume je kat booth2 yang ada post yang sesuai. mujur la rumah dekat je, kalau rumah jauh rasa dah nangis dahh kot sebab memang sedih la tengok booth2 kosong tu. tak sempat nak rembat souvenir banyak2, hehehehe=). lagi kesian kot kalau sape2 datang hari ni. ntah2 ada booth urusetia je.

sekarang sangat menharapkan yang terbaik untuk hari Selasa ni =)




4 comments:

Puan Kutu said...

karnival kerjaya kt mana tu?

Anah said...

dekat IKM sungai petani,kat Alamoda tu=)

Puan Kutu said...

woo ye ker..tak ramai kot yg tau,tak dengar cerita apa pun.pamplate pun takde.ceh macam nk p sgt..:)

Anah said...

anah pun suami anah yang bagitau..tp banner bnyak je kt setiap tiang, mgkin xperasan kot..