Thursday, December 30, 2010

Masih menanti..

Assalamualaikum....

dh lama xtulis pape kt sini..lama ke?baru seminggu kot..xde apa yang nk dikongsi..sekadar penantian terhadap kelahiran anakanda tercinta dan kehadiran cik pad tercinta jgk..mood skrg ni mmg sgt sedih..patutnya cik pad nk balik hujung minggu ni, tp tiket bas xde..nak naik train pn mana de ketapi lalu kt terengganu ni..nk drive sendiri pn cam xberbaloi je takat balik 2 hari..aihhh..berjurai2 air mata mengalir..dh 2 minggu lebih xjumpe cik pad..masa bercinta pn xpernah xjumpa selama ni..ni dh setahun kawin, mana tahan xjumpa lama2..ingatkn saya ni tabah kalo xjumpa lama2 ng suami..rupanya tak..saya xleh xtgk suami saya..cik pad saya pn dh dpt penyakit 'wifesick'..dr last week dh start xlarat..lambatnya baby nak kuar..mama ngan papa baby dh rindu-rinduan ni..kalo baby lahir baru la papa tu dpt cuti lama sket...bnyaknya air mata kuar harini..huhuhuhu

Tuesday, December 21, 2010

37 minggu dan keadaan..

Assalamualaikum...

tiap2 kali update blog msti duk cite psl check up je kn..nk buat camne tu je la aktiviti sy skrg ni selain berehat...
skrg sy mmg rs xlarat sgt2, sakit2 kt celah peha buatkn sy rs xselesa nk bergerak..jalan pn terkengkang-kengkang dan teramat la slow..nurse ckp sbb baby dh mula menekan2 bahagian bawah perut ni..tp tanda2 nk bersalin mmg xde lg..contraction pn sy xsure ada ke x walaupn kdg2 sy ada gak sakit perut secara berkala, cuma rasa sakit tu bleh tanggung lg dgn cara bergelak ketawa..cm baby cam kurang gerak dh, kalo dl kol 2 dh lbih 10 gerakan ombak2 kt perut ni, skrg kol 7 mlm ke atas baru cukup 10...baby dh sempit kot kt dlm tu..kalo rasa smpit sgt tu, kuar je la, mama xkisah..kihkihkih...xsabarnya nk jumpa baby ng papa baby skali...

Thursday, December 16, 2010

rindu-rinduan

Assalamualaikum....
warghhhh..sy skrg sedang berehat2 kat kampung halaman tercinta, menikmati suasana seperti cuti sem di kala muda2 dhulu...kalo betul2 cuti sem tanpa memikirkan suami yg jauh mgkin xde tajuk cam kt atas tu..ni berjauhan ng suami sbb sy nk berehat sementara mnunggu detik kelahiran...SAYA RINDU CIK PAD SAYA..rasa nk cepat2 bersalin sbb nk cepat jumpa cik pad sy...=)


Friday, December 10, 2010

Kisah semalam....

hello.....
tiba2 saya rasa kagum ngan diri sendiri...pehal nak kagum2 kan??xperasan ke saya rajin mengepost harini...hehehe

tiba2 nak tulis pasal kisah malam td..tgh hari td suami saya balik tuk sembahyang jumaat, maklum la rumah ng tempat keje tu dekat je..tiba2 suami sy ungkit pasal dia jatuh katil malam td, apa kes jatuh katil pd malam jumaat..haippp jgn pikir bukan2 ye...dh setahun kawin baru sekarang ada adegan jatuh katil, kalo baru kawin tu ye la kot sbb xbiasa tido share katil ke, xleh nk behave lg ke masa tido..ni lpas setahun baru terjadi..

jd mula la otak sy ni berkerja memikirkan faktor2 jatuh katil:

1)cik pad sy mimpi jatuh gaung (cik pad cakap dia xmimpi apa2 pn)
2)cik pad rasa menjarakkan diri ng isterinya yg tido xleh nk diam..kejap pusing ke kanan, kejap ke kiri (sy rs sy xpusing teruk2 sgt)
3) cik pad ditendang oleh isterinya (ohhh...saya hormat suami sy..kikiki)
4) katil tu sempit sbb kami dah sama2 gemuk (cik pad terdiam dan mgkin inilah jawapannya)

sedihnya kalo yg no 4 tu betul..stress ok..maka sy ng gigihnya korek folder2 gambar cari gambar kami dulu2 ng sekarang...gambar zaman dulu kala tu dl saya benci nk tgk sbb sy rasa sy gemuk, tp bila sy tgk balik td terlintas kt hati ni..kurus gak aku dl, kalo dl berat lbih 55 kg dh meroyan skrg berat 77 kg hanya mampu tergelak je smbil berangan pas deliver nnti nak pantang betul2..harap2 leh kurus..

dulu kala ( cik pad sgt kurus ms ni)

 sebulan lbih pas kawin( telah menunjukkan ciri2 tumbesaran yg bagus terutamanya bhgian muka)


sekarang (kami yg membesar bagaikan juara)

mode skrg adalah berazam nk kurus pas beranak...sy ngan cik pad nk lawan sape turun lg banyak pas sy beranak nnti..takutnya..wawawawa

35 weeks..

Assalamualaikum....
fuhhh..lamanya x menulis...secara dasarnya mmg malas ataupun bersamaan dgn xde mood...skrg ni asyik sakit kepala je, mgkin sbb tidur malamku tidak lg lena kerana sakit perut yg melanda..isnin ni dh 36 weeks, selasa sy dh nak balik terengganu, nk balik awal2 la..xkisahla baby nk keluar awal or nk tunggu smpai due date, yg penting balik kg dl..anak first ni xleh nk jangka, bersiap sedia je la..lg pn masa check up 34 weeks ritu nurse yg check tu ckap kepala baby dh masuk bahagian pelviks, xtau la kalo nurse tu bergurau..hahaha (mode: excited ok plus takut)..

jadi, disebabkan mak cik sy dh nk dtg amik sy, maka sy dgan semangatnya kemas2 la semua brg (xde la semangat sgt, suami sy yg semangat..cm seronok je sy nak balik kg,hahaha..kurus la sket cik pad sy tu, xde org nk masak)...jom layan gambar barang2 yg dh siap k..

beg hospital baby

barang yg nak bawak balik kampung

barang2 dlm storage box hijau (isi semua baju, barut, bedak dan segala2nya sepanjang pantang kt kg nnti)

longgok je kt satu tempat, senang nnti masuk bonet je..=)

sket je barang2nya, nnti suami sy balik dia akan bawak lg yg selebihnya..xmuat bonet la kalo nk bawak balik semua skali..dlm ms yg sama, sgt sedih nk tinggalkan cik pad sayang sy tu..msti abg kurus kn..jgn lupa study tuk viva, kalo nk ambik baju dlm almari tu, ambik la elok2, jgn tumbang plak baju yg tersusun tu..dapur tu slalu2 la lap, nnti semut dtg..bnyaknya nk pesan..huhuhu

Saturday, November 27, 2010

Alhamdulillah...Our first anniversary..

hai....
alhamdulillah, esok genap usia perkahwinan sy setahun bersama cik pad tersayang...pelbagai peristiwa suka dan duka berjaya kami harungi bersama, dr ketawa terbahak2 smpai la menangis beria2...rasa cepatnya masa berlalu, rasa baru je kalut2 pikir hal2 nak kawin dl..alhamdulillah

memandangkan ni ulangtahun perkahwinan yang pertama, perasaan nk celebrate tu mmg la sgt2 semangat, tp nampaknya harusla dilupakan atau dipospone ke hari lain..mana tak nya, esok dh ada appoinment ng dr kt KK tuk check up 34 minggu, baby harus diutamakan skrg ni.. pastu kn g kenduri plak..mmg xsempat..nak celebrate hari ni pun xleh..cik pad keje...sy rasa nak masak2 je la, cik pad request nk makan telur kicap je hari ni...senangnya..huargh huargh..cam klakar je celebrate anniversary makan telur kicap je..

yg pasti semalam kami dh g cari hadiah..mmg langsung xsurprise sbb sy nk bagi hadiah yg mmg kn bawak cik pad g kedai..dh alang2 sy pn pilih la hadiah sy sndiri...; )



Wednesday, November 24, 2010

oh jiwa sensitif...

hai...
sy xtau nape mood sy cam xbetul skrg ni...sepanjang masa nk sentap..huhuhu
plg xbleh blah kejadian semalam..mula2 punyala syok terkedek2 g tambah brg2 baby yg lom sempat lg nk beli, bab2 beli barang baby mmg seronok n sgt teruja..pastu beli brg rumah plak..sronok lg ms tu..pastu suami ajak g parkson beli sandal sy sbb sandal yg sy pakai skrg ni teramat la ketat..mana taknya, kaki membesar bagaikan juara..yg buatkan sy sentap, bleh plak cik pad tu paksa sy beli jugak sandal sdangkan semua sandal yg sy try semua xmuat..slalu pakai kasut size 5, tp sbb kaki bengkak size 7 pn sendat kot, cik pad cam nk paksa2 gak sy pilih..dan2 kat kdai tu jugak sy nangis ngan xmalunya smpai cik pad sy terkebil2 mati kutu dibuatnya..

wah buat pertama kalinya sy nangis sbb suami nk belikan sandal, bangga ngan diri sendiri...sekian

Tuesday, November 23, 2010

raya-kena tinggal-beg hospital-exercise

hai....
rasa xtau camne cara nk menulis..semangat nk menulis lgsung xde..ibaratkan hangat2 tahi ayam je nk berblog...
raya haji haritu saya balik kg kt Terengganu, saya masuk korban 1 bahagian pastu ada buat majlis sembahyang hajat sket tuk keselamatan saya n baby..perjalanan yg jauh buat kaki saya bertambah2 bengkak..so sy abaikan je sbb bengkak kaki saya ni cam xnak surut walaupn mcm2 sy dh buat..yg penting anak saya sihat..

saya balik terengganu 4 hari, Sabtu balik rumah MIL plak, balik hantar buah2 tngan dr kg, dan MIL ajak cik pad sy g ziarah org sakit kt hosp ipoh keesokan harinya, sy dengan rela hatinya xnk ikut sbb dgr nama2 yg nk ikut sy dh tau terlebih muatan..sy xrela himpit2 dgn keadaan sy yg asyik xselesa sepanjang ms ni..maka sy mintak izin nk g umah my buddy dayah kt kulim..lepak2 kat sna smpai kol 3 ptg, pastu balik umah MIL sbb ngantuk yg amat sgt..lg pn dayah nk exam, xmo kacau dia study...duk la sy sorang2 smbil berangan nk g tesco la, jusco la..last2 sy tertido dgn keadaan xbersedia...dah tido pn tunggang langgang badan pn sakit bukan kepalang...pastu suami pn balik, pastu sy pn buat la ayat2 sedih..mmg dasar nk mintak simpati...hahaha

pastu sy pn siap2 nk balik umah kt sg petani, turun bawah sembang2 jap ng MIL, pastu kn soal pasl beg hospital..kn la ceramah sbb xsiap pape lg..msa tu baju mmg xbasuh lg walaupn hari2 duk belek smbil cium2...MIL sy takut sy terberanak awal, katanya kalo g mana2 xde hal sbb barang semua dh ada..kepada baby..kalo nk kuar kuar la lpas 36 weeks ye..ms tu mgkin dh bersedia dr segi mental dan fizikal..huhuhu..balik je SP terus sapu2 umah yg dh kn tinggal hampir seminggu n selongkar barang2 baby yg nk kn basuh...pastu bermulalah aktiviti pendobian mengikut peringkat..sronok tgk baju2 tergantung kat ampaian..pastu bila dh kering terus kemas2 beg baby..excited ok, cam nk g hospital cepat2 je..sedangkan beg mamanya lgsung xsiap pape..ada berus gigi, ubat gigi ngan sabun je..hahaha

pasal exercise plak, pagi td sy dh mulakan aktiviti berjalan brsama cik pad pusing taman sy duduk ni je...sepatutnya smlam dh start, tp malas, so cik pad saya kn marah la ngan maknya...cam warden plak MIL sy ni..siap call pagi2 tnya dh g jalan blum..smpaikn kami laki bini takut nk jawab call...tp bagus gak kn paksa jalan2 ni memandangkan sy mmg suka melayan ketaklaratan sy ni..ye la, perut makin berat n kaki pn bengkak memanjang..kalo bleh nk duduk je, smpaikan nk masak pn malas..nk drive jauh skali..skrg tgh berkira2 bila nk g usm..semangat ada tp xsanggup nk mghadapi perjalanan sejam tu, sy dh mula rindu kat kawan2, nk lunch sama2 ng diorang, nk ajar dak FYP buat solution ngan run machine lg..ngan jumpa SV sblum bercuti...

panjang gila entry ni..crita pn berterabur...yg penting sesuai ngan tajuk..hahaha

Wednesday, November 10, 2010

set bersalin

hai...
sebelum ni saya xpernah terfikir nak beli produk set bersalin sbb mak ngan makcik2 saya xpernah pn pakai set bersalin bagai..diorang pantang ngan ketabahan sndiri..hehehehe...tp memandangkan MIL dh bnyak kali tnya saya pilih set bersalin mana, dan mama pn cadangkn saya satu produk..saya pn mula la buat review tntang set bersalin yg dicadangkan oleh MIL tu dgan tgk kat blog dan tnya2 org..so saya pn decide la untuk beli produk ni..semalam set ni sampai kt rumah..nk tau apa saya beli??? jeng jeng jeng

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Set bersalin Nona Roguy (NR)

Saya beli ni dari kak Engku bidan bersalin...skrg kak engku tgh buat promotion tuk produk ni..so cepat2 la rembat..heheh..moga saya rajin berpantang nnti..xnak skip2 makan ubat ngan sapu minyak..cik pad cakap kalo xabis nnti dia sumbat kt telinga saya..suka ugut tau..

Tuesday, November 9, 2010

Baby besar???

Assalamualaikum...
wahhh...semalam anak saya buat hal xnak gerak lg..puas digodek2, tp xnak gerak gak..so semalam g la jmpa Dr Jammy yg cantik jelita tuh suh dia tgk mana yang patut...so dr pn scan la, dan hasilnya semuanya normal dan dgn tiba2 baby gerak2..wah2, baby nak suruh mama dia tgk dia buat apa kat dlm tu ye...tp yg membuatkan saya sikit terkejut, sikit je la, dr cakap anak saya ni dh bersaiz 33w5d dgan seberat 2.34 kg sedangkan kandungan saya baru 31 week...dr cakap baby ni kalo lahir mmg besar..erkkk tetiba takut...agak2 la, baby ni nanti kuar ikut tarik EDD ke lagi awal ikut saiz??

kalo bgtau MIL msti dia cakap, " haaaa, tu la, minum lg ais"...tp ada kaitan ke????mgkin sbb saya breakfast skrg asyik minum segelas anmum ngan segelas milo ais..minum pn dh berat, lom lg part makan...so baby  pn membesar bagaikan juara...apa2pn saya diberikan kekuatan dan kesihatan yg baik smpailah waktu melahirkan nnti...

Sunday, November 7, 2010

Kebengkakan Kekakian..

Assalamulaikum semua...
ntah apa2 je tajuk kt atas tu...alhamdulillah, usia kandungan dah masuk 31 weeks, baby makin aktif memberikan tendangan yg berbonjol2 smpai smpai senget2 badan..last week saya  dah g buat check up utk 30 weeks, semuanya baik, hb pn dh baik jadi 11.5 cuma sy mengalami bengkak kaki yg bleh dikatakan agak teruk..kaki saya sgt besar kalau nk compare ng hari2 biasa, mungkin sbb last weekend sy balik Terengganu naik bas, kaki plak statik je dgn perjalanan yg sgt lama sbb ada pokok tumbang dekat Grik..sgt terseksa okeh...maka saya mengambil langkah memontengkan diri untuk seminggu sbb ketidakupayaan nk drive g skool..mujurlah belajar lagi, kalo keje conform bos dh pecat..huhuhu..malam2 plak sblum nk tidur msti ambik masa nk setting kedudukan bantal, serba xkena sbb bila baring je mesti sesak nafas..bantal plak kn susun tinggi2, sian kat suami xcukup bantal..

ni info yg saya jumpa pasal tips menangani bengkak kaki semasa hamil (source dr: www.bengkungmoden.com
Masalah ini disebabkan oleh lebihan air dalam badan dan akan hilang dengan sendirinya selepas bersalin
  1. elakkan berdiri terlalu lama
  2. letakkan posisi kaki di posisi yg lebih tinggi ketika duduk (contohnya kotak atau bangku kecik)
  3. alaskan kaki dengan bantal agar kedudukannya lebih tinggi dr badan semasa tidur (ni dah buat tp sama je, tidur buas kot, hehehe)
  4. rehatkan diri seketika, jika duduk terlalu lama, seeloknya bangun dan jalan2 sekejap untuk membantu perjalanan darah yg baik ke bahagian kaki
  5. minum banyak air untuk membantu mengurangkan pengumpulan air di bawah kulit dan boleh mengurangkan bengkak di kaki
  6. elakkan drp memakai stokin yg getahnya mencengkam dgn kuat
  7. wanita hamil digalakkan untuk mengiring ke sebelah kiri sewaktu tidur untuk menggalakkan pengaliran darah yang lebih lancar (sy suka tidur terlentang sbb saya takut baby sakit kn himpit, huhuhu)  
  8. amalkan pemakanan yang sihat dan elakkan dr memakan junk food (kdg2 je sy ambik =( )

Ini plak info yg saya dpat dari www.infoibu.com mengenai sesak nafas, masalah ini adalah disebabkan tekanan drp bayi yg berada di bawah diafragma yg menekan paru2 ibu. posisi yg disarankan adalah dengan mengiring ke kiri ketika tidur kerana ia mmberi keuntungan kepada bayi untuk mendapatkan aliran darah  dan nutrisi yang maksima ke plasenta kerana adanya vena yg besar di bahagian belakang sebelah kanan spina yang mengembalikan darah dr tubuh bahagian bawah ke jantung..

haish..bnyak betul sy xtau...memikirkan sakit skrg ni rasa xsabar nk deliver, xsabar jgak nk jumpa anak saya,tp nk tanggung kesakitan ms contraction sy rasa xsedia lg, org cakap sakitnya 20 kali sakit dari senggugut, tp saya jarang kn senggugut..camne tu?? tmbah2 bila baca blog org lain yg kebanyakannya deliver awal dr EDD lg la saya takut...moga saya diberi kekuatan dan kesihatan yg baik tuk mengharungi minggu2 yg mendatang...

Sunday, October 31, 2010

dugaan mengidam....

hai...
lama sungguh x berblog..kerajinan saya hanyalah pd blogwalking...dr satu blog ke blog yg lain xabis2 baca...sgt kagum pada kamu-kamu semua yg rajin update blog memasing...kemalasan yg adalah disebabkan bebarapa faktor iaitu kesengalan en steamyx yg tiba2 buat hal, 5 hari xleh online ok..lg satu sbb saya balik kg, nk online kn berebut laptop ng adik,xpn ng suami yg xabis2 nk baca komik...nak bawak laptop sndiri malas sbb balik naik bas aja...

berbalik kpd tajuk kali ni, sepanjang preggy ni susah sgt nk dapatkan makanan yg didambakan oleh anak tekak ni...masa mula2 dl sy teringin sgt nk makan buah binjai..korang tau apa tu buah binjai??ianya sejenis buah yg berbentuk lebih kurang buah mangga, kulitnya sedikit gelap seakan2 coklat, isinya putih dan rasanya masyaAllah, sgt la masam...mungkin korang tau buah ni cuma mgkin namanya korang panggil lain..masa mengidam buah binjai ni, susah sgt nak dapat,sy pn xpaham nape sy bleh mengidam buah ni..sedangkan sy makan buah ni last masa sekolah rendah,tup2 bila preggy duk teringat ng rasanya yg masam..maka bermulalah aktiviti binjai hunting,xcukup ng suami, mak, mak sedara, pak sedara semua kn kerah mencari si buah binjai..kawan2 kilang tmpat suami keje pn tlg berkhidmat skali...dugaan ms tu mmg hebat, rasa nk makan tu xdpt digambarkan mcm mana, sanggu p pegi semua pasar malam n pasar tani nak cari buah tu..kalau tnya kat penjual buah jawapannya 'selalunya ada, tp xtau la nape skrg xde plak' adoi rasa nk menangis mak..ms duk teringat tu mmg rs meleleh air liur...tup2 satu hari tu mak sedara call, bgtau buah idaman dah ada, kebetulan ms tu hari khamis, pe lg suami sy dgan drastiknya amik half day leave hari juaat semata2 nk layan tekak si isteri ni..tp dgan xdisangka2 plak hari jumaat tu ada sorang kawan keje suami sy jumpa jugak buah binjai ni, jd dia pn tlg belikan, maka buah binjai tu sy buat bekal akan dlm kete sepanjang balik ke tganu..nikmat makan tu buatkan sy nk menangis..sampai umah saya makan lg, walaupn masam yg teramatlah sgt, tp xde la plak sy sakit perut..sy makan xbanyak pn, biasala teringin,makannya xde lah bnyak sgt,sekadar nk merasa..
bila dh dapat, pegi mana2 pasar, kt mana2 jalan banyak gila org jual buah binjai..agaknya ni kot dugaan mengidam, br sy paham knapa mak cik saya mengidam nk makan buah ciku xdapat2, padahal bnyak je org jual...huhuhu

ni la rupa buah binjai

buah kedua yg sy mengidam nk makan, buah cermai..masam2 je ko nak cik anah oii...buah ni pn payah nk dapat..sy yg susah nk jumpa atau pokok buah ni mmg dh makin pupus..kalo jumpa pn msti pokok yg dh nk mati, xpn yg dh siap dijeruk...tp ms cari buah cermai xde la sesemangat mcm cari buah binjai, dh pesan kat baby suh redha kalo xdapat makan, jgan meleleh air liur..hehehe..pandai je pesan kt baby..mcm la baby tu yg nk makan sgt..tup2 ex-housemate yg bawakkan..sronok yg amat sgt..tp sama ak ngn buah binjai, makan xde la bnyak sgt, sekadar merasa je..janji dapat..hehehe

makanan yg ketiga ialah sotong celup tepung...org cakap eleh apa susah, balik kg dapat la makan..tp bg saya sgt la susah...3-4 kali balik kg pn xdapat makan pn lg..sbb tu sy cakap dugaan..ada je halangan, hari raya la, hujan la, org dtg umah la..mcm2....hari ni mmg sy tekad nk makan...tp dr pagi td hujan xberenti lg..agak2 ada org jual x???huhuhu..doakan saya ye...tp yg ni sy nk makan bnyak2...





Friday, October 22, 2010

Jumaat...

hari ni dh Jumaat, msti ramai org tertunggu2 hari ni sbb esok dh bleh bercuti lalalalala...hari ni sgt xbest bg saya sbb hasil kerja sy adalah sgt minimum..jumaat diibaratkan hari bermalas-malasan sj.. sebenarnya ni salah saya, bukannya salah Jumaat, kesian jumaat dibazirkan je..hukhukhuk..bila la keje sy nk siap kalo buat keje tahap siput yg kesakitan walaupn dlm hati berkata "kalau siapkan thesis pn bukan supervisor nk check pn"...huhuhu

harap2 esok ada sinar bahagia untuk sy, cik pad cayang, esok sila bawak sy pegi jalan2 ye..ayang xlarat la nk terperap je kat rumah....dh 3 weekend xgi mana2.. sekian terima kasih..

Thursday, October 21, 2010

setahun sudah...............

apa yg setahun??tiba2 je kan..hari ni genap setahun saya kawin...ok, tipu je...tgk wedding ticker pn dh tau sy tipu...hari ni genap setahun abg hitam saya berbakti tuk saya...sape abang hitam?? jawapannya yg pasti bukan suami saya..hahaha..gila kejam ini isteri...abang hitam yg saya maksudkan adalah kereta saya yg berwarna hitam tu...happy birthday abg hitam, moga sentiasa sihat  untuk berbakti kpd saya dan keluarga...

teringat masa mula2 nk dpat abg hitam ni, tunggu abg sepupu sy bawak datang dr KL,apa kes tuannya org Penang plus Terengganu, tp pkai no plat KL, nasib la yg penting dpat manyak diskaun masa beli...gagaga..tq abang ijak..ms tu tunggu tu rasa lambat gila masa berjalan..duduk la sy depan pintu kat umah 27 tu sambil tgk pakcik umah sebelah basuh kete putihnya tu..bila kreta dh smpai dpan umah, bukan main lg seronok walaupun kreta yg dibeli tu hanyala kereta biasa, bukan canggih manggih mana pn, yg pasti ni la harta sepencarian saya dan suami (masa tu tunang) saya yg pertama..buat masa skrg kereta ni la barang paling mahal yg kami pernah beli..

abg hitam bawak saya masa majlis bertandang

kpd abg hitam, saya sayang awak...nnti saya paksa cik pad saya tu slalu2 basuh awak ye..sian kat awak, dh la hitam tuan plak malas nk basuh..kalau awak org xtau la awak duk kategori mana, msti kategori plg comot..gagagaga...happy birthday abg hitam...(tp road tax ngan insurans xsettle lg, tersadai la kamu tuk 2-3 hari ni)

Wednesday, October 20, 2010

Hmmmmmm.....

Salam..
Minggu ni dh masuk  28 weeks bersamaan ngan 7 bulan..warghh..cepatnya masa berlalu, haritu baru je rasa g check tuk conform pregnancy kt klinik Dr Jammy ng bdk2 umah 27..tup tup dah 7 bulan..Alhamdulillah, sepanjang mengandung ni bleh dikatakan mmg xde alahan lgsg cuma haritu skali je baby menduga mamanya dgan buat perangai xmau gerak seharian..xpasal2 mama baby ni kena masuk wad..Baby Baby..Lain kali jgn buat lg tau...

Lately, saya ada satu perangai baru, kuat betul membebel, bleh dikatakan celik mata terus pot pet pot pet...yg jadi mangsa tentula cik pad cayang saya tu...sy pnya tahap bebel ibaratkan mak kpd anak sepuluh..tp biasalah, sape2 pn xsuka kn bebel, mestila cik pad sy marah kalo khutbah berjela2 dan xmasuk akal, so kerap la jugak sy nangis yg beria2..kesian kt suami sy tu, melayan isteri dia yg emosi xstabil ni...sabar je la...


harap2 simptom emosi xstabil ni beransur pulih ngan cepatnya..xlarat la nak sedih2 memanjang..kesian kat cik pad ngan baby ni...saya mahu gumbira sepanjang masa...=p

Thursday, October 14, 2010

Assalamualaikum...

Alhamdulillah..akhirnya ada gak blog sendiri..selama ni asyik jadi silent reader kt blog org je..dah tu cam addicted plak nk baca blog hari2, kejap2 bukak baca blog org nk tgk ada update pape x, smpai suami cakap 'ayang buat la jgak, nnti leh abg baca'..berbekalkan semangat dan sokongan yg suami berikan,maka wujud la blog ni...dlam ni saya nk tulis cerita2 psal kehidupan saya yg mana leh sy jadikan kenangan nnti...rs cam terlambat je br nk buat blog, dh kawin, preggy pn dh separuh jalan..hahaha..lantak la..nnti leh cite pasal anakanda sy yg tgh aktif dlm my tummy ni...

kpada kawan2 sume, sudi2kan la baca blog sy yg macam budak baru blaja ni walaupn hakikatnya dh nk jadi mak budak..

 perkenalkan tuan punya blog dan suami, skrg dua2 pn dh kembang semangkuk..hukhukhuk

p/s: yun and miza adalah inspirasi saya sbb diorg la kawan sy yg berblog yg sy slalu jumpa pn..gagagga