Tuesday, November 23, 2010

raya-kena tinggal-beg hospital-exercise

hai....
rasa xtau camne cara nk menulis..semangat nk menulis lgsung xde..ibaratkan hangat2 tahi ayam je nk berblog...
raya haji haritu saya balik kg kt Terengganu, saya masuk korban 1 bahagian pastu ada buat majlis sembahyang hajat sket tuk keselamatan saya n baby..perjalanan yg jauh buat kaki saya bertambah2 bengkak..so sy abaikan je sbb bengkak kaki saya ni cam xnak surut walaupn mcm2 sy dh buat..yg penting anak saya sihat..

saya balik terengganu 4 hari, Sabtu balik rumah MIL plak, balik hantar buah2 tngan dr kg, dan MIL ajak cik pad sy g ziarah org sakit kt hosp ipoh keesokan harinya, sy dengan rela hatinya xnk ikut sbb dgr nama2 yg nk ikut sy dh tau terlebih muatan..sy xrela himpit2 dgn keadaan sy yg asyik xselesa sepanjang ms ni..maka sy mintak izin nk g umah my buddy dayah kt kulim..lepak2 kat sna smpai kol 3 ptg, pastu balik umah MIL sbb ngantuk yg amat sgt..lg pn dayah nk exam, xmo kacau dia study...duk la sy sorang2 smbil berangan nk g tesco la, jusco la..last2 sy tertido dgn keadaan xbersedia...dah tido pn tunggang langgang badan pn sakit bukan kepalang...pastu suami pn balik, pastu sy pn buat la ayat2 sedih..mmg dasar nk mintak simpati...hahaha

pastu sy pn siap2 nk balik umah kt sg petani, turun bawah sembang2 jap ng MIL, pastu kn soal pasl beg hospital..kn la ceramah sbb xsiap pape lg..msa tu baju mmg xbasuh lg walaupn hari2 duk belek smbil cium2...MIL sy takut sy terberanak awal, katanya kalo g mana2 xde hal sbb barang semua dh ada..kepada baby..kalo nk kuar kuar la lpas 36 weeks ye..ms tu mgkin dh bersedia dr segi mental dan fizikal..huhuhu..balik je SP terus sapu2 umah yg dh kn tinggal hampir seminggu n selongkar barang2 baby yg nk kn basuh...pastu bermulalah aktiviti pendobian mengikut peringkat..sronok tgk baju2 tergantung kat ampaian..pastu bila dh kering terus kemas2 beg baby..excited ok, cam nk g hospital cepat2 je..sedangkan beg mamanya lgsung xsiap pape..ada berus gigi, ubat gigi ngan sabun je..hahaha

pasal exercise plak, pagi td sy dh mulakan aktiviti berjalan brsama cik pad pusing taman sy duduk ni je...sepatutnya smlam dh start, tp malas, so cik pad saya kn marah la ngan maknya...cam warden plak MIL sy ni..siap call pagi2 tnya dh g jalan blum..smpaikn kami laki bini takut nk jawab call...tp bagus gak kn paksa jalan2 ni memandangkan sy mmg suka melayan ketaklaratan sy ni..ye la, perut makin berat n kaki pn bengkak memanjang..kalo bleh nk duduk je, smpaikan nk masak pn malas..nk drive jauh skali..skrg tgh berkira2 bila nk g usm..semangat ada tp xsanggup nk mghadapi perjalanan sejam tu, sy dh mula rindu kat kawan2, nk lunch sama2 ng diorang, nk ajar dak FYP buat solution ngan run machine lg..ngan jumpa SV sblum bercuti...

panjang gila entry ni..crita pn berterabur...yg penting sesuai ngan tajuk..hahaha

2 comments:

~Yun~ said...

ana..windulaaa..lame xjmpe ana,klu ana xlarat nk mai usm..nti yun dtg sana amik kopok lekor,ader lg ke utk yun?hehehe~

anah said...

yun..kopok ada je dlm peti ais tu..esok anah g usm anah bawak..tumpang radin je..xlarat la nk drive..huhu