Monday, June 6, 2011

Yeay dh tempah baju raya..

Assalamualaikum

akhirnya dh selamat g tempah baju raya tuk tahun ni..1st time nk pakai sedondon sbb thun lpas walaupun 1st time raya sebagai suami isteri tp disebabkan sy preggy time tu, xde nafsu nk bersedondon bagai..tahun lepas sy pakai hitam n cik pad pakai cream (baju nikah).

tahun ni teruja lebih sket sbb ada anakanda tercinta..tuk raya pertama tema shock pink...gagagaga mujur cik pad setuju..sy tempah 3 psg baju kt kawan mak cik pad, mujur terima lg..kali ni malas la nk bazir duit nk tempah kt aunty medaline sbb aunty tu slalu buat baju ikut cutting badan, mmg cantik la tp ng keadaan ng banyak gelebeh sana sini ni xselesa la..ni pn tempah baju kurung pahang je..gagagaga.. tahun ni insyaAllah ada 5 psg baju raya..balas dendam sbb baju2 kurung yg sebelum prgnant lgsung xleh pakai lg..sepasang mak mentua belikan n sepasang lg nk suh mak or cik de jahit..

baju ayahanda n anakanda next week br nk g tempah..kalo nk jimat lg nk suh mak je jahitkan sbb family nk dtg SP harini..bleh ukur siap2..yg xtahanya cikpad dh tempahkan adam songkok..custom made saiz kecik..mentang2 atuk dia buat songkok nk jgak tgk cucu kecik ni pakai songkok..tunggu nk raya nnti baru amik saiz kepala..hihihi..xsabar nk raya sbb nk tgk adam pakai baju melayu..




9 comments:

Mama Afiqah said...

hamboi2 mama adam ni...sakan beraya yer tahun ni...ada anak lg la...hehehe...bls dendam cukup2...

mimie zatun said...

uuuiikkss.. byk nye baju raye..
wah.. sedondon..
zatun pun dah beli tapi xtempah lagi..
warna purple tahun ni..
seronok kan..
xsabar nak pakai sedondon di hari raya..
happy.. happy..

Puan Kutu said...

waduh 5 psang?sy sepasang pun blom pikir lg..pkai baju lama jer kot.haha..

Anah said...

kema: mmg layak kot 5 psg sbb xpenah beli baju lg pas branak ni..=)

zatun: sronok n teruja sgt2=)

pn kutu: harus la 5 sbb xleh nk pakai yg lama..dh segan asyik pakai baju sm je g kenduri..hihi

~YUN~ said...

waaa...cik pad pkai pink ke anah??kalau ijat xder maknenye,mau demam kot kalau pkai,hehe!besnye thun ni sedondon!! =)

Mama Afiqah said...

sama la ngan kema anah...skg rotate baju sm jer...smpai dah xtau nak pakai baju mn...kami taun ni oren...i ♥ oren

yun:kagum ngan cik pad sanggup pakai pink...klu laki ak berangan la..

rDnA said...

sama2..excited terlebih sikit nak raya tahun ni..sebb ada si kecik..
PINK???waaa sporting cik pad nak pakai pink ek?..

Anah said...

yun: cik pad mmg xkisah pkai pink.. sbb dia ada je baju pink sblum ni..

kema: tu la, segan pkai bju sama je, tmbah2 kalo jmpa org sama..hehe..oren ye thun ni..meriah gitu

dina: dina lg excited kot dh borong bnyak baju raya tuk danial..adam br beli kain nk buat bj melayu..cik pad alah ng warna kuning je..warna lain ok..hehehe

Mama Afiqah said...

ma mmg suka kaler oren...tp cik abg ma kan kalernyer ala2 abg2 keje buruh, tkt dia xnak...time g supping2 kain kat nilai 3...tgk kain kaler oren cantek, dia pon kata ok, follow jer plhn bini dia ni...kira kaler berani mati la...xtau la rupa apa lakiku nnt...hehehe