Friday, June 10, 2011

Kerana milo segelas, rosak laptop sebiji =(

Assalamualaikum...

salam hari jumaat dan moga ceria2 aja ye pd harini..sy pun ceria walaupn tajuk entry sedih je..tajuk cam peribahasa baru je..ye la sbbnya semalam dh sedih seharian.. lappy kesayangan yg terkena air milo cam kt ENTRY NI,dh seminggu kt kedai, mula org kedai tu cakap anggaran kos nk repair may be dlm range RM 100-200 je..anggaran je..dgan harapan tiba2 jadi RM 50 je..ok la walaupn rs geram sgt kt diri sndiri sbb cuai..

then, semalam cik pad call kdai tu tnya dh siap belum..pastu katanya kn amik ms lg 2 mgu sbb ada part dh berkarat..maka kos dh naik jd minimum RM 400 n maximum RM 450..dlm range tu la..mana xnangis seharian..mgkin tuk org lain xbesar kot duit bnyak tu tp bg sy amat besar..boleh beli mcm2 tau ngan duit bnyak tu..rs bersalah sgt ng cik pad..rs asyik susahkan dia je..tp cik pad cool je n cakap dh xde rezeki, bnda dh nk jadi, mgkin ada hikmah..tu je la ayat dia..tu yg buat sy lg sedih.. xde pn cik pad nk marah2..sbb tu ditakdirkan sy yg tumpahkan milo tu, kalo cik pad yg buat mmg sah2 berbakul2 kn bebel... Abang cayang, love u so much la..

2 ketul insan kesayangan yg sentiasa mendamaikan hati =)

5 comments:

Luv like this.... said...

adoyai..sedih nye!!xpe bkn rezeki kan...:)

Mama Afiqah said...

so lappy anah mmg x dpt dislmtkan ke??
tul la nah...lelaki ni alwiz cool jer...klu kita harus dah berbakul bebel...

Anah said...

farah: fikir positive, mgkin ada rezeki lain=)

kema: boleh selamat lg, cuma kn kuar belanja la..sob sob..cool sgt smpai kita rs serba salah

Puan Kutu said...

repair smp rm400.betul tu boleh beli macam2 ngan duit tu.adoyai klu sy beli br jer.hehe..enset en suami pernah jugak masuk dlm air milo.haha..

Anah said...

kak muni: nkbeli baru makan ribu gak..repair je la, lg pn bnyak sgt bnda penting dlm tu..xde buat back up lgsg.. huhu..msti suami kak muni ingat henset tu biskut, tu g cicah air..hahaha