Wednesday, June 1, 2011

cabut kuku

Assalamualaikum..

huk huk huk...br balik dr klinik sbb cabut 2 keping kuku..memandai je bg penjodoh bilangan keping tuk kuku...sape2 cikgu bahasa Malaysia sila betulkan kalau salah..sakit tau..ni bukan saja2 nk cabut ye..xkuasa nk cabut sesuka hati..ni sebab kuku cekam..xtaula nape pas bersalin ni kerap sgt jd cekam kuku..dl2 pn pernah gak tp xde la kronik sgt..ni dh xtahan sbb solat pn bleh menitik air mata duk tahan sakit..

sbnarnya smlam lg dh nk buat, gigih g emergency kt Hospital Sultan Abdul Halim tu..cam dh kronnik sgt je, tp diorg cakap xterima sbb masalah terpencil je..kn buat kt KK..cik pad la ni semangat sgt nk suh cabut kuku bini dia..huhuhu..so td pegi la KK dgn separuh hati je..tnya la Medical Asst. tu rawatan lain selain cabut, dia cakap yg tu je..so bertabah la hati ni..
mula2 kn bius la kan,part tu pling sakit kot..mujur la MA ng nurse yg buat keje tu ramah..penat gelak2 dlm tu merepek mcm2..xde la pikir sgt psl sakit tu..ms cabut sah2 la xrasa pape kn, lg pn xrela nk tgk..cuma pas dh cabut tu sy tgk la..wah bukan bnyak lg darahnya..cuba tenangkn hati dgn pikir beranak lg hebat kot..hehehe

tu la kisah.. selamat tinggal kuku cekam..maka berbalut la kaki ni tuk 2-3 hari...

2 jari ok..jgn main2..(sila abaikan kaki yg sememeh itu)


15 comments:

Meey@ said...

anah!sakitnyeeeeeeeeee..xpernah plak akud dgr cite kena cekam smpi cabut kuku.ngeri plak den tgk!tk cr mek!

~YUN~ said...

anah!!cmner cabut tu??kalau yun meraung dah..mmg kalau preggy blh kene ke cmnie?

Anah said...

meeya: aku dgr pn dr cik pad..bukan main semangat nk suh aku g cabut kuku..harap2 pasni xde dah la msalah ni kt aku..kalo xcabut sakit gak..huhu

yun: anah xtgk ms cabut tu lg pn xsakit pn cm ms inject bius tu sakit gak la..xde la sbb preggy..mmg jenis kuku anah melengkung ke isi,so potong xabis..tu jd camtu..tmbah2 kaki dh gemuk skrg ni..tu yg lg payah..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ya allah..ngerinye akak tengok..sure sakit giler kan..tu nnti nak tumbuh tu pon sure rasa sakit..huhuhu
moga cepat baik yaaa

Anah said...

kak rose: smlam lps buang tu relaks lg siap g jalan2 kdai baby..malam tu lps abis ksan bius tu berdenyut2 gak..skrg pn still sakit..huhu..ye ke nk tumbuh sakit gak..takutnya..tp terpaksa hadapi gak..hahaha

Mama Afiqah said...

waaa....sakitnyer anah...x sanggup nak menghadapi bnd yg sm walaupun tau time kene cabut tuy bius la...tp ma pon after deliver pon kena kuku cekam tp x serius...lama2 baik sdr...alhamdullillah...takut jd cam anah...kene cabut kuku...sakitnyer...

Luv like this.... said...

huhu..sakit!!penah kena tp x kronik sgt tp tetap rase skitnye

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

adusssshhh.. sakit tu..
mesti ngilu kan..
haiyookkk.. ;-/

Anah said...

kema: slalunya pn akan baik sndiri, tppeluang nk kn balik tu ada, so fendi suh cabut je..tp part bius yg sakit, ms cabut xrsa apa.

farah: haah mmg sakit, tambah2 kalo tersepak pape..huhu

leily: aah..ngilu n denyut smpaikan tiba2 rs menyesal..hahah

^effa^ said...

adehh sakit nye anah. effa kalau kuku tu mengcengkam mmg effa korek sendiri utk potong, sakit tu jgn ckp la. tapi takde teruk sgt.nasib baik time preg ni tak de pepe. tak tau plak kk bleh buang kuku..

ekey'z said...

mak ai. cam penderaan zaman nazi jek cabut2 kuku...seram gile aku tengok.....huhuhuhu

zaf-neza said...

nyerinya dgr..hope cpt2 baik kaki tu ye..

Anah said...

effa: bleh buat kt kk..bak kt cik pad, klo buat kt swasta sakitnya sama gak, kalo kt kk free..hehe

ekey: ni penderaan terhadap diri sndiri..hehe

neza: dh baik dh, tunggu kuku nk tumbuh je=)

Mama Afiqah said...

jgn la kene lg...sakit weh...nak jalan pon perit jer...

Puan Kutu said...

eii ngerinya.so takut.hehe...