Wednesday, August 3, 2011

Adam dah tumbuh gigi..Yeay!!!!!

Assalamulaikum.

Selamat berpuasa buat semua dan kepada yang berpantang selamat berpantang=) Saya pulak awal2 dah angkat bendera merah, nmpak gaya tahun ni banyak la kena ganti puasa. 

Jumaat lepas,masa Cik pad balik tengah hari kami anah beranak golek2 dalam bilik, cikpad cakap dah nampak putih2 kat gusi Adam. Tapi malas nak excited sangat takut jadi cam haritu masa Adam demam ada gak nampak putih2, tapi bila baik demam terus hilang putih2 tu. Pastu cik pad try la sentuh2, rasa cam kasar2 je, pastu saya pulak sentuh, sah memang gigi. Maka mejerit la kami laki bini sebab anak dah tumbuh gigi!!!! Patut la mood Adam tak berapa elok 2-3 hari sebelum tu, nangis je..Sakit nak tumbuh gigi rupanya..Alhamdulillah tak de pulak demam.

Bila Adam dah tumbuh gigi tiba2 rasa macam dah dewasa la pulak Adam ni.Hahahaha. Tambah2 kalau dia tenung, menggetar jiwa.Auwwww. Tapi mama dia je la yangg nampak Adam cam dewasa, hakikatnya anakanda saya tu duduk pun tak reti lagi, merangkak pun gaya je lebih, tapi tak gerak2 pun. Yang Adam pandai berdiri ngan memanjat.Bukan main lagi sekarang, semua benda nak panjat. Makanya sekarang memang mata tak leh lepas tengok dia, nanti ntah apa2 Adam panjat. Mood nak berblog pun kureng je sebab kena kacau ngan dak Adam ni. Gambar pun tak de nak tempek sebab malas nak cas camera=)

13 comments:

Me, Myself and I said...

wahhh... bestnya dh ada gigi..nnt sure dia nk mengigit je.. hehehe.. alma pun skrg dh mcm nk ada gigi gak.. heheh..seronok tgk dorang membesar kan..

Meey@ said...

Anah, ceptnya adam tumbuh gigi!wahhh da besar da anak bujang sorg tu, xlama lg boleh dpt geng baru plak.hehe=p

naddynad said...

yayy!! adam da ada gigi...Khadra pun masuk 7 kot baru muncul..

tapi siapp la, mmg agak cranky la babe...layan kan aje la..hihi

Luv like this.... said...

cepat nye adam...

abg qaid pon baru nak kluar ni!!lame dah tgok gusi dia putih2 tapi kluar nye idak..smlm raba2 dah rasa kasar2

Anah said...

ainor:sekarang semua bnda dah nmpak cam makanan kot. semua bnda nak digigitnya..plg faveret hp ng remote control..

meeya:dah besar dah Adam..sape geng baru tu?? jeng jeng jeng

nad: Adam pun dah nak masuk 7 blan gak ni..cranky tu xpayah cakap la, slalu positifkan diri cakap msti ada bnda baru nk dapat setiap kali buat perangai=)

Farhana:gigi Qaid segan kot nak keluar sbb mamanya slalu tengok kot..hahaha..kalau dah kasar2 tu konfem dh kluar la tu=)

Meey@ said...

geng baru adalah adik adam lah!haha=p geng lain in making.wahaha.

Puan Kutu said...

tak lama lg adam jalan pulak jenuh la mama..:)

Mama Marcello said...

Tahniah adam....wahh dah boleh mkn ape yang mommy mkn nih hehe~

mommy anah, nk tgk gigi adam.. letak la gmbr nnt ek (^_^)

Anah said...

meeya: aku janji ngan Adam nk bgi adik kt dia lpas dia dah lancar sebut ABC-Z =)

muni: skrg ni pun rs dah penat sgt. harap2 mama adam mkin slim nnti..hehehe

mama marcello: tq aunty, mmg adam sgt penyibuk tiap kali nampak org makan

zaf-neza said...

wah yeke..hadid belum lg..risau gak kalo demam2..susah kalo meragam nnt..=)

wahida said...

dah tumbuh gigi tu nnt mesti dia nak menggigit je..hehe

salam kenal...

wahida said...

lupa nak ckp, anak u comel la sis...

Anah said...

neza: Xlama lg tumbuh la tu. mujur adam xdemam ritu, tp di punya buat perangai sabar je la

wahida: mmg suka menggigit je skrg, semua bnda nampakcam makanan=)