Tuesday, February 28, 2012

Ke Selatan

Assalamualaikum..

Ni entry basi, sila tutup hidung sebab mungkin berbau masam sebab asyik2 update cerita basi..hehehe..

2 minggu lepas kiorang satu keluarga kecik + sorang technician gi Johor, Muar je pun. 5 jam dah sampai. Cik pad kena gi kerja kat sana, maka masa ni la nak ambik peluang nak jalan2 kat highway.Kebetulan masa tu Adam baru baik demam ngan cirit birit,punya la risau takut kena wabak rotavirus tu. Alhamdulillah tak de pape. Sebab tu cik pad tak sampai hati nak tinggalkan tkut jadi apa2 masa dia tak ada kat rumah.

Kitorang gerak hari Rabu pagi. Sepanjang perjalanan Adam sangat sopan santun, malu kot sebab ada orang lain dlam kereta, main ngan tido je la kerja dia sepanjang perjalanan. Sampai sana terus cik pad gi kerja, tinggal la kami menunggu dalam kerata, masa tu kagum ngan Adam, tak de pun dia nak merengek kebosanan, faham kot baba dia ada kerja. Cium dia sejuta kali. Pastu baru check in hotel. Malam tu skali lagi kena tinggal, Adam ni memang tabiat senang tidur dalam aircond awal2 dah tidur, mama dia pun tumpang sekaki.

Esoknya tu pagi2 lpas breakfast cik pad dah gi kerja, tinggal kami 2 beranak. Tengah hari tu kerja dah settle, then cik pad ajak gi Melaka, motif utama nak ziarah nenek sedara cik pad kat Mahkota Medical Cente, pastu nak cari coconut shake Klebang yg femes sangat tuh. Coconut shake sangat sedap, sebab cukup rasa kot tu yang sedap. Tempat lain simpan untuk holiday akan datang. pastu balik Muar gi cari asam pedas kat Parit Jawa. Kebetulan memang lapar, makanpun dah gaya rasaksa.Malam tu tu plak makan Mee bandung Muar, yang tak tahan makan dalam plastik sebab tak ada bekas ngan sudu pun nak makan. Memang tak nikmat pun makan macam tu, tapi Adam tidur awal, memang malam2 xleh keluar la. 

coconut shake Klebang..Nyummy!!!


ihsan gugel
Esoknya lepas breakfast terus check out, pastu sebelum balik singgah kat tempat keje kejap, kilang yang cik pad pergi tu menufacturer tuk brand juplo, so banyak la souvenir yang Adam dapat. Dah lama tak dengar brand Juplo, sekarang je baru ingat balik kewujudan brand tu..hehehe

barang2 Juplo, yang 2 biji botol panjang tu brand Pigeon
Tu je la percutian sambil menyelam minum air, takkisah la janji pergi jalan. hehehe

2 comments:

rDnA said...

waaa untung adam..klu beli semua tu pun dah berapa

~YUN~ said...

anah.asal cik pad dpt!ijat g audit xpenh dpt..hahaha