Friday, April 13, 2012

Tak reti nak letak tajuk..

Assalamualaikum..

Lama sungguh tinggalkan blog ni, sampaikan rasa xreti nak buat ayat..nak fikir tajuk pun siap sempat makan nasi goreng sepinggan, tu pun dapat la tajuk yang tak menarik cam kat atas tu. huhuhu.Sejak dua menjak ni memang mood nak berblog langsung tak ada, ikutkan hati macam nak tutup je blog ni, tapi cam sayang la pulak. 

Ni pun cam terpaksa je  sebab dah bosan sangat tak ada apa kerja dah nak buat, tambah2 cik pad gi outstation lagi. Punya la berlagak tak nak ikut, takut bosan tersadai kat hotel, tapi duduk rumah lagi bosan kot. Adam pun tahu bosan, asyik tido je kerjanya. Kalau tak tidur mesti ada je benda yang dia buat sampai mama dia menjerit, tak pun sampaikan mama dia hilang kata2. 

Adam sekarang dah 15 bulan, haritu pergi check up ngan mummy Yun. Punya la lasak budak Adam ni kat klinik, penat tau nak mengejar dia. Segala benda pun nak main. Tak tahan siap kena marah ngan nurse sebab berebut pen. Baru terkedu. Bila nurse pujuk balik, boleh pulak dia jeling buat muka garang. sabar je la. Dah ada perasaan anak bujang saya ni. hahahaha. Berat Adam dah 11 kg, tinggi 83 cm. Tapi sehari dua ni nampak kurus je sebab demam. Dah la Adam ni memang jenis kurang makan, pastu susu pun tak lalu, tu yang nmpak susut skit. Susu dia bnyak sedekah kat lantai je, geram sebab nanti bersemut pastu nak kena mop berkali2 (dah la mama dia malas!!!!). Semut tu pulak berkenan sangat kat Adam, kalau kena gigit dia gak yang melalak. Sementara nak besar ni layan kan saja la macam2 kerenah dia. 

Disebabkan Adam tiap2 bulan mesti demam untuk sehari dua, kami pun beli la scott emulsion, tp memang wekkk la Adam tu, kami yang besar ni pun tak lalu nak telan, tak sampai hati kot nak paksa Adam. Ada siapa2 tahu tak apa lagi suppliment yang sesuai untuk umur Adam. Yang pasti kena sedap tak nak yang hanyir cam scott tu.

Tengah2 tak ada mood nak menulis pun leh terpanjang macam ni duk menaip. hahaha. Sebagai penutup terima la gambar budak yang nak seksi je memanjang.

Hensem tak saya??? =)
 

6 comments:

fiszah_pjo said...

lamanya mama adam tak post entry..sakng da teruna da ank laki ni saorang..da besar da adam..makin ensem

Akma said...

anah...ma ada post psl vitamin utk afiqah...kalau sudi gi la jenguk blog ma...
and ada sorg forummer ni cadangkan beri olivenol plus...estrak olive oil...
igt nak try gak tapi nak hbskan dulu vitamin yg beli utnk afiqah ni...
afiqah suka makan vitamin blackmore tu sb dia leh chew2...
tapi yg multivitamin tu payah gak nak suh dia makan...sb dia sibuk nak gigit tapi tak lepas...gigi tak banyak la katakan...hahhaa

aThidEaN said...

yeeey dpt tgk muka latest adam..
anah try bg scott emulsion yg oren la.sedap rasa oren tu

~YUN~ said...

anah,asal drum terbalik tu?hahaha!afif pn main gitar terbalik..lawak la...hehe

Anah said...

Fiszah: biasala mama Adam ni, tenggelam timbul memanjang..hehehe

Akma:Skrg ms yg sesuai kot nak bagi vitamin tambahan kt diorang ni, untuk makin cergas dan cerdas..bnyak sgt cadangan pening nk pilih, jangan smpai mamanya yg kn habiskan sudah

Athi: Tu la, silap pulak beli yg original..mmg xleh telan la

Yun: biasa la yun, dah bosan main cara normal, main cara abnormal plak..lpas ni bleh tubuh band la..group TERBALIK..hehehe

♥ Elin ♥ said...

'susu bnyk sedekh dekt lantai'

itu perangai baru amani! geram tgk kan. kasi susu buang2 mcm tuh..nasib baik susu free.

apa pun anak kamu hensem :)