Tuesday, May 10, 2011

Adam dh 4 bulan, perkembangan dan kesukaan

Assalamualaikum...

hari ni 10 hb May genapla umur adam 4 bulan..Ahad haritu dh g check up kt klinik desa.. nurse ckap Adam dtg tuk honeymoon je sbb xde kn inject..bukan main lg dia gelak..sonok la tu xyah tunggu lama2.... Alhamdulillah kali ni g klinik xlama sgt menunggu tp cuaca panas buat baby nangis..sian..Adam pn sama..awal2 ok, pastu mula la melalak..tiap2 kali pn camtu..hahaha..tp kali ni siyes xsempat nk tnya mcm2 kt nurse sbb ngamuk smpai suara dia je yg dengar duk nangis..tp sempat dia duk tegur anak cina..g mana2 pn ng anak cina gak dia duk berkenan..haishh

ni hasil ckeck up n perkembangan adam stakat ni:
  • berat 6.0 kg..alahai sketnya naik..mana pegi sume susu yg adam duk minum ng rakusnya tu?ke sbb adam slalu sauna??huhu..tp msih dlm range normal
  • kulit sgt sensitif ngan peluh
  • dh bleh meniarap sepenuhnya ms umur 3 bulan 8 hari
  • dh bleh pusingkan badan dr posisi meniarap kpd berbaring.. dh cekap dh yg ni
  • dh bleh angkat punggung tinggi2 pastu lonjak ke depan..xtau panggil apa tu..
  • tido makin lasak..mmg keturunan ni
  • rambut belakang dh tumbuh..yeay
  • sgt suka stereng..suka ckar2 stereng sbb ada bunyi krek krekkk..ms panaskn enjin je la leh main kt situ
  • suka main hp papa sbb bleh buat bunyi krek krek kt key pad..pastu mula buat bnyi eh eh nk mintak mainkn video..papa ckap sbb mamanya ajar..huhuhu
  • kalo papa g keje terpaksa bg main kalkulator... tp menangis bila xde video..confius la tu sbb lbih kurang je bntukknya..remote control pn suka gak...segala bnda yg bleh buat krek krek la dia suka...kalo tiba volume tv tu terkuat ke, tertukar chanel ke, tu adam pnya keje la tu..remote beyond sgt sensitif la
  • dh pandai gelak mengekek..kalo kn gomol lg la sonok dia gelak
tu je la yg ingat..hehehe..rs kejap je dh besar..haritu rs br je post tuk check up 3 blan..Adam cepat2 besar ye..papa xsabar nk beli basikal kt adam...haha over..

5 comments:

b.E.L.L.e said...

pandainyer adam...dah 4 bulan dah boley meniarap..hehe..tembam pulak tuh..

Anah said...

belle: nmpak je tembam tp xde tembam mana pn..hehehe

Puan Kutu said...

cepat jugak adam meniarap.huhu pandai!

zaf-neza said...

hai anah..hadid pun dh boleh meniarap..syukur..tp hadid tembam skit dr adam la..dah 7.8kg,,penat dukung dia=)

Anah said...

hadid mmg membesar bgaikan juara..xterkejar dek adam...pasni merangkak plak.. neza, anah dukung adam ni pn dh sakit tngan, kalo seberat hadid tu xtau la..hehehe