Tuesday, March 29, 2011

mittens

assalamualaikum...

agaknya bila ms yg sesuai tuk biarkan tangan anak tnpa mittens sbb ada sy baca cakap umur 3 blan dh elok xpakai bg menggalakkan perkembangan penggunaan tngan anak..ye la, kalo tangan tu berbungkus, baby nk pegang barang pn xleh..asyik jatuh je sbb licin.. so skrg ni nk try la x pakai, bg tngan adam bebas memegang, tp adam asyik mencakar muka je, bukan takat muka, mama ngan papa dia skali kena cakar..kuku adam sgt tajam walaupun dh potong pendek..slalu cik pad yg potong..sy mintak maap la..mmg xberani.. ibu2 sekalian kalo potong kuku, potong habis ke ada gak tinggal basi2..tnya org ckap potong sket2 je, tp tu la, kuku adam tajam..huhuhu..sian adam, tangan kn bungkus lg..lagak cam org besar, tp tngan bungkus..kikiki

4 comments:

rDnA said...

yela..dna pn trfikir gak psl ni..ikut mak ckp umur 2 bln tu tkyah pkai dhs

Mrs.aisheiteru said...

anah...2 bulan dh bleh bukak mittens. pastu ajar dia genggam jari kita.

b.E.L.L.e said...

heee~~tak tau cmane nk bg idea sbb blom ade experience lagi..hehe..

Anah said...

adam dh xpkai mittens..hasilnya bnyakla cakaran kt muka..tp tu mula2..skrg xcakar dh..