Friday, March 25, 2011

car seat dah jadi stroller

Assalamualaikum...

zaman skrg kalo ada baby cam wajib plak kn ada stroller ngan car seat tu..kalo mak sy dl xdenye stroller ng car seat bagai..ye la, mak sy bukannya nk menapak ke mana2 pn kan..dukung je la anak tu, pastu car seat tu plak nk buat apa, sbbnya mak sy xde lesen pn nk drive..kikiki..so naik kete pegang je la anak..

memandangkan 2 bnda tu keperluan ms nk g jalan2, maka semalam saya suami isteri serta si kecik ni gigih la keliling sg petani g survey car seat, car seat je dl..kn beli satu2, tak leh tamak2..tp yg xpahamnya nape ntah nk car seat dl, padahal bukannya sy kn kuar g keje pastu hantar anak kt pengasuh pn.. konon2nya senang sy nk kuar bawak adam..padahal lpas bersalin ni baru 2-3 kali drive sbb kekok semcam.. pastu jumpa la yg berkenan di hati, maka beli la car seat tu..smbil2 tu survey gak stroller, tp xbnyak pilihan..

pastu pagi td try la letak adam kt car seat tu nk bg dia biasakan diri, tp dia cam xselesa je, pastu cik pad plak balik bgtau ada kawan dia nk let go car seat,  xpernah gn pn..dia nk tolak ngan separuh harga..murah la kan..dh bleh jimat kt situ..pastu bincang2 ng cik pad, nk tukar car seat ngan stroller kt kedai smlam..xbnyak pilihan tp redah je la, tp senang la nk simpan n bukak , pasni senang la nk g menapak mana2..xde la balik umah cepat2 sbb  anak dh terkulai layu.. kesimpulannya smlam kt rumah sy ada car seat, malam ni dh bertukar jadi stroller nk jadi ke tajuknya..hehehe

car seat yg kawan cik pad nk jual tu, nk tgk dl rupanya camne..kalo cantik pd pandangan mata or selesa kt Adam br amik, kalo x tunggu je la dl..td ingat ke pas dpt stroller tu nk test la jalan2 kt tesco..tgk2 terberak plak dak kecik ni..yg paling dasyat, siap terburai keluar kn seluar, tilam ngan seluar mamanya skali..huhu

       source: google

3 comments:

rDnA said...

betul2x..skrg ni cam wajib mesti ada stroller and car seat tu..cam kitaorg plan xmo beli stroller mula2.just nk pakai carrier tp bla g jln2 cam susah plak..lenguh nak dukung danial

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

car seat kene betul2 yg selesa tau..sbb dia nak tido lama if long journey

cam sy..if nak blik terengganu, mmg pentingkan keselesaan anak
masa rafiq dulu beli yg biasa je..yela, nak cepat masa tu..2nd bb ni nak beli baru..yg lebih selesa..mahal skit pon takpe janji dia tido selesa..so yg lama kasi kakak..:-)

carseat sgt penting tau utk kita ibu bekerja..mane tahu satu ari nnti suami kene otstesen ke..nak kene drive sendiri kan..so takkan nak pangku anak..:-)

Anah said...

dna: smlm dh test bawak adam jalan2 g jusco..senang ada stroller sbb dia selesa tido dlm tu compared tdo kt lengan kita..

rose: tu la..skrg ni ada bnyak ms lagi nk survey car seat smentara xkerja lg ni..=)