Wednesday, January 11, 2012

Adam turn 1 !!!!

Assalamualaikum.

Selamat tahun baru 2012!!! Dah nak masuk tengah2 bulan Januari baru nak terhegeh2 nak buat entri pembukaan untuk tahun ni. Nampak cam busy sangat, padahal ada je kat sini, tak ke mana-mana pun. Rasanya semua mummy setuju kot kalau naka2 lagi sukakan gadget yang real compared ngan yang palsu. Sekarang laptop makin dikuasai oleh Adam. Ni tengah menaip ni pun tengah bergelut dengan dia. Fuhhh penat!!!

Semalam 10 Januari genapla umur Adam 1 tahun. Anak mama dah besar!! Tak ada buat party  pun untuk Adam,cikpad cakap kecik lagi. Tunggu besar sket, lagi pun tak de ramai kenalan kat Taiping ni.Yang ada pun mummy Yun. Jiran pun tak berapa nak kenal.Tunggu weekend ni la balik BM buat makan2 sikit.

Perkembangan Adam bila dah setahun
  • Berat 10.1 kg (sekampit beras), tinggi 78 cm
  • laju berlari
  • Pandai sepak bola, siap sambil berlari
  • genap setahun baru pandai hisab guna straw, minum cool blog lagi
  • pandai letak handphone kat telinga, kalau tak asyik masuk mulut je (baba, dah boleh belikan mama hp canggih dah kot =) )
  • sangat manja, nak berkepit ngan mama dia je. Berdukung pun cam tu..hukhuk berat!!!!
  • makin pot pet
  • makin rajin mengemas, kali ni angkut segala periuk, kuali, besen,bakul ngan segala barang kat dapur bawak gi depan tv. kletang kletung la sorang2 dia depan tv
  • dah pandai nak bergamabar,kalau dulu berebut camera, sekarang pandai sengih2
  • sangat obses dengan cermin, tengah nangis pun leh diam
Jom layan gambar2 kenangan. Hik hik..teremo sebenarnya ni..nak nangis  sebab tak sangka sekejap sangat anak dah besar.

newborn
40 hari
2-3 bulan
4-5 bulan
6-8 bulan
9-11 bulan
1 year
Semalam testing potong kek, beli butter cake kat Tesco. Haru la, menjahanamkan kek jadinya=)

16 comments:

Nur said...

HAPPY BIRTHDAY ADAM!

Time flies, seronok tengok gambar diorng ni dari kecik sampai la ke besor

deela~ said...

epy besday adam...

berat adam n fahiim sama tp fahiim baru 8 bulan, berat 10 kg n tinggi 74cm hoho

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

dah shooorr kate abang rafiq ehhehe

hepi besday adam@

Anah said...

nur: tq aunty!!tu la, cepat sgt masa berlalu

Deela: tq, wahh bam bam nya Fahiim..kalau setahun tu berapa la beratnya tu nnti =)

Rose: aah dah shorr. perangai pun macam2..hehehe

aThidEaN said...

comelnye.rindu kat adam ni.mama dia xupdate lama dah citer die...happy birthday adam

iizla said...

cepat je masa berlalu. Happy belated birthday Adam :)

♥ Elin ♥ said...

happy birthday adam///

kjp msa berlalu kan..anak dah besar depan mata...rasa mcm x puas jer masa die kecik2 kan.

zaf-neza said...

Salam anah n adam..

happy besday adam ye..byk persamaan tul la anak kita..hadid pun 10.1kg..hehe..

Anah said...

athi: tq aunty, mama Adam ni tak tau la busy buat apa..hehehe

iizla: tq...tu la, cepat sgt

elin: tq elin..tu la, rindu dia masa baby..sronok gomol2..

neza:salam niza, happybirthday tuk hadid gak..cam comel plak berat diorang sama ngan tarikh lahir..hehhe

Meey@ said...

adam dah besar lah anah!!boleh dpt adik dah.hehe. adam da bleh jln aunty tak tgk lg.klu mama buat birthday party aunty boleh dtg!ngehngeh..=p

rDnA said...

Happy birthday Adam!!br sempt nk wish kt adam..semoga mmbesar dgn sihat ye..nextbmonth danial plak.sebak bila tgk anak dh besar..

Anah said...

meeya: next year adam buat party ye..nnti aunty datang taum=)

dina: sebak sbb rasa kejap sgt..tambah2 bila tgk gambar..lg la rs xsangka anak dh bsar

Azi3 said...

hhpy bzday adam =)

wardah @ fie shah said...

Happy ONEderful year Adam! Mesti rindu bau Adam masa newborn kan?

Anah said...

azie: tq aunty

wardah: sgt rindu ok..huhu

Dulu Gadis, Kini Mama said...

hai adam!
happy birthday!
mata dia bulat!