Sunday, August 26, 2012

Sejak sekian lama.....

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, akhirnya diberi kesempatan tuk jengah dan coretkan perkembangan terkini kat blog picisan ni. Dah lama tak menulis, terasa kekok sangat, dah tak reti nak menyusun ayat.. Kalau jengah blog kawan2 yang lain pun nampak macam dah makin kurang update, adakah semua orang dilanda syndrome 'ke laut'??(Apahal rasa ayat macam xbest sgt ni???). 

Banyak benda nak cerita, tapi masa sangat la terhad. Cerita ringkas2 je la, tu pun tak tau la ada yang baca ke x? huuhuu..Yang pertama, saya dah kerja..Alhamdulillah, akhirnya diberikan peluang dan rezeki untuk rasa pengalaman berkerja. Kerjaya pertama dalam hidup adalah sebagai Production Executive. Memang banyak benda nak kena belajar, 1st time kerja la katakan. Sebulan pertama kerja memang mencabar siap demam memanjang. Adam pulak terpaksa la hantar taska, sebulan pertama kat taska memang mencabar, hari2 Adam moody, kecik hati kot mama hantar dia kat org lain..tapi mama terpaksa sayang. tak ada pilihan. Hari2 pun kami sama2 nangis setiap kali hantar ngan ambik Adam kat taska, dah masuk bulan ke-3 baru la Adam nampak seronok. Alhamdulillah. Nak pergi kerja pun senang hati.

Yang ke-2, Adam bakal jadi Abg Long. Double celebration tuk kami, Alhamdulillah memang rezeki anak. Sekarang kandungan dah masuk 23 weeks dan mengandung kali ni memang sangat2 dipermudahkan. Langsung tak ada alah, pening2 dan sakit2 belakang langsung. Baby adik faham yang mamanya baru nak start kerja, tak leh nak manja2 sangat. Puasa pun tak meragam, sempat merasa puasa penuh kali ni =). Sekarang tak sabar nak tau gender baby plak, memang la kami terima dengan seadanya tak kira boboy or gegirl, tapi bila dah ada hero teringin la plak nak heroin kan?? Sekarang dah start survey barang baby. Tak ada banyak benda pun nak beli, banyak yang boleh recycle barang Adam je, tapi kalau baju tu nak kena beli baru la sebab Adam punya baju kebanyakkannya pakai sampai sendat dan lusuh..Kesian la pulak nak bagi baby adik pakai baju lusuh abang..sekarang pun ada lagi baju2 yang Adam pakai since dia dalam pantang. Cuma nampak kelakar la sebab singkat dan sendat. Pakai la selagi mampu..hehehehe

Akhir kata, Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin andai  kata terkasar bahasa sepanjang menulis kat blog segan2 silu ni..hehehe..Terimala gambar raya tahun ni..Entry raya kalau terajin bakal menyusul lepas ni. Tu pun tak tahu bila tahgun nak ada =) Tahun ni raya kat BM dulu, then balik Tereangganu 2 hari, raya ke -5 dah kerja..sob sob..

Raya 2012, next year InsyaAllah berempat plak

Dengan moyang Adam

Melasak di petang raya


Dengan mak su dan cik bella

Sekian, Wassalam

7 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh...tahniah yer!rezeki. Selamat hari Raya gak, maaf zahir batin.:)

rDnA said...

Selamat hari raya anah..tahniah..lma anah tak update...dina pun mood dh ke laut nk update blog..hihihi

Akma said...

lama anah tak update rupanya dah keje...
selamat hari raya...maaf zahir batin...
and tahniah...

zaf-neza said...

Wah.tahniah anah..adam nk jadi abg dah..:))

fiszah_pjo said...

tahniah dah kerja dan tahniah da preggy lg :)selamat ari raya

Mimie_Zatun said...

tahniah anah..
Nak preggy jgk.. hehe..
Selamat hari raya..

Mutiara Kasih said...

Tahniah anah, kchik pun bakal dapat 2 nd baby.... Dah 18 weeks...harap2 kita dpt bby heroin pulakkk....