Sunday, April 24, 2011

Astro oh Astro

Assalamualaikum...

selamat hari Ahad....harini hari yg diperuntukkan tuk kemas umah..seminggu tinggal umah, umah dh jadi cam tongkang pecah..semalam mengemas pn xabis lg..tmbah2 barang adam..punya la bnyak..kalo tinggal umah sebulan xtau la camne rupanya..

petang smlam kat2 kul 7, tgah joget2 ngan Adam smbil tgk diari AF yg ntah pape tu tiba2 TV padam..ingatke tersepak remote ms tgh joget2 tu..tgk2 decoder yg padam..penat la cik pad duk godek2 decoder tu..mmg xleh buat apa..call Astro, diorg cakap mgkin short circuit...mgkin betul kot sbb ms tgh hari tu mmg umah kami asyik blackout je..sbbnya thermo pot buat hal...cik pad apa lg, bisingla..semua bnda nk rosak...dh la Astro skrg xde yg biasa, Beyond je skrg..rs sgt membazir sbb tv kt umah ni tv biasa2 je..xde nk HD nya..dh la bulan2 byr lbih RM 20...kos pemasangan plak RM 100..mujur thermo pot tu gertak je..kalo x ada je kn baling kt luar..dh la kami tgh berjimat cermat..sobs sobs...

buat ms skrg xde Astro la kt umah..tunggu dlm ms 5 hari berkerja br settle...mujur la ada antena..bleh gak tgk tv..xleh la tgk cite daughters in law kat KBSW..dh la mgu lps xtgk gak..huhuhu..smlam plak cm xde cite best nk tgk..so kami laki bini layan YouTube smbil menyanyi2...rs nk gelak tergolek2 duk nyanyi lgu kump Spin, Sting, Scoin, Spring, NewBoyz, Slam, Ukays ngan Exist...layan walopn xminat sgt kt group2 tu dl, tp leh nyanyi lgu diorang ngan baik...nmpak sgt lgu2 tu sgt femes dl..




5 comments:

YaYaNsMuM said...

Sian kat u.a'ah la,Agree sesangat ngan statement u pasal Astro tu.Very la membazir kan?kan?kan?kene pulak kalau org busy, bukannya selalu sgt ngadap Astro tu, huhuhu...

Mai & Meeya said...

anah, aku pasang astro dpt yg beyond tu 199 ok siap pasang.kitaorg mati2 nak yg decoder lama jgk tapi kedai kata astro xkuar da decoder lama. gila membazir!! astro ni suka nk bazirkan duit org kan.tapi aku langgan jgk mustika sb nak tgk maharaja lawak..hahaha.kaya la astro no mcm nak bako jek!

Anah said...

yayansmum: aah..kalo bz xdenya nk hadap astro tu slalu..tmbah2 crita duk ulang yg sama je...tp kalo xde astro nnti siaran xlawa plak

Anah said...

meeya: aku pn layan mustika sbb maharaja lawak..tp tu je kot yg best..yg lain hampeh..duk ulang je..decoder aku tu kot ye pn nk rosak tunggu la aku beli lcd tv...hahahaha

farahfatihah said...

hi anah, ff here..i link u yer..tq sbb drop link u...