Tuesday, February 22, 2011

Sepanjang berpantang

Assalamualaikum..
wahh lamanya xmenulis..cam dh xreti nk menaip jadinya..bukan takat menaip, nk mengarang ayat pn xtau nk mula dr mana..Alhamdulillah, harini dh masuk hari yg ke-43 berpantang..ada 1 hari lg..ms mula2 start pantang dulu rasa lamanya lg nk pantang, tiba2 rasa, ehhh nk abis dh.. pantang sy bukannya strict sgt..ikut mana yg patut je..atau lebih tepat 'ngelat' je banyak..3-4 mgu yg pertama tu je betul2, bertungku, mandi air daun ubat, jalan slow2, pakai bengkung bagai..pastu semua carca merba..tambah2 bila jahitan kt bawah tu baik..berat saya turun 11kg ye tuan2 dan puan2..dr 80kg kpd 69kg..sgt berat..tp kalo kawan2 or sedara jumpa msti cakap sy tipu..sbb sy masih montel..pakai baju raya ms tgh preggy 6bln tu pn muat2 je..xpaham ke mana berat2 tu hilang..stress sbb sy lgsung xde baju yg leh pakai..bahagian bermasalah adalah peha dan pinggul..rasa nk gigit2 je part tu..

cite pasal Adam, masa hari ke-35 haritu dh bawak Adam check up tuk sebulan, Alhamdulillah berat adam dh mencanak naik jadi 4.85 kg..gembira berat anak naik tp sedih berat mamanya xturun2..sabtu lepas dh buat majlis cukur jambul dan kesyukuran tuk Adam..Adam baik je sepanjang hari tu, tido je sepanjang hari..pastu malam2 dera mama ngan papa dia ajak main..tp last2 Adam main sorang2 je..sian dia, mama ng papa Adam ngantuk sgt..pastu esoknya tu terus botakkan Adam..rambutnya nnti nk tibang n nilaikan ngan harga emas kemudian nk sedekahkan kpd fakir miskin or masjid..moga Adam membesar mnjadi anak yg sentiasa melakukan amal jariah dn berbuat baik..

perkara paling best, Khamis ni dh nak balik Sungai Petani..dh lama tinggalkn rumah,xtau apa jadi..kami suami isteri mmg la gembira yg amat, Adam xtau la apa perasaan dia, hahaha..tp tok, nenek,atuk,tok ki n makcik2 Adam kt sini msti sedih..xpe la, bulan depan Adam balik lg..saya pn cuak, camne la nnti sy uruskn Adam sorang..harap2 Adam faham n xbuat bnyak ragam..cayang Adam..mmuahhhhh..

 majlis kesyukuran dan cukur jambul yg sgt simple


 Adam cool je kn botak


 Adam yg tiada berambut..tgh main2 kol 3 pg

4 comments:

~Yun~ said...

yeke adam nk blk khamis ni..nk dtg weekend ni blh x??hehe~

anah said...

sabtu ke ahad??kalo sabtu anah nk bawak family anah jalan2 dl..maklumla dh abis pantang..hehehe

~Yun~ said...

ooo,family anah ader ke?klu ahad free blh je,dodin n leeya pn nk ikut..klu x free,bile2 pn blh.. =)

Meey@ said...

x aciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!nak ikutttttt tgk adam jugak!=(nnti jgn lupa jumpa auty comel ni plak tau.