Thursday, December 30, 2010

Masih menanti..

Assalamualaikum....

dh lama xtulis pape kt sini..lama ke?baru seminggu kot..xde apa yang nk dikongsi..sekadar penantian terhadap kelahiran anakanda tercinta dan kehadiran cik pad tercinta jgk..mood skrg ni mmg sgt sedih..patutnya cik pad nk balik hujung minggu ni, tp tiket bas xde..nak naik train pn mana de ketapi lalu kt terengganu ni..nk drive sendiri pn cam xberbaloi je takat balik 2 hari..aihhh..berjurai2 air mata mengalir..dh 2 minggu lebih xjumpe cik pad..masa bercinta pn xpernah xjumpa selama ni..ni dh setahun kawin, mana tahan xjumpa lama2..ingatkn saya ni tabah kalo xjumpa lama2 ng suami..rupanya tak..saya xleh xtgk suami saya..cik pad saya pn dh dpt penyakit 'wifesick'..dr last week dh start xlarat..lambatnya baby nak kuar..mama ngan papa baby dh rindu-rinduan ni..kalo baby lahir baru la papa tu dpt cuti lama sket...bnyaknya air mata kuar harini..huhuhuhu

Tuesday, December 21, 2010

37 minggu dan keadaan..

Assalamualaikum...

tiap2 kali update blog msti duk cite psl check up je kn..nk buat camne tu je la aktiviti sy skrg ni selain berehat...
skrg sy mmg rs xlarat sgt2, sakit2 kt celah peha buatkn sy rs xselesa nk bergerak..jalan pn terkengkang-kengkang dan teramat la slow..nurse ckp sbb baby dh mula menekan2 bahagian bawah perut ni..tp tanda2 nk bersalin mmg xde lg..contraction pn sy xsure ada ke x walaupn kdg2 sy ada gak sakit perut secara berkala, cuma rasa sakit tu bleh tanggung lg dgn cara bergelak ketawa..cm baby cam kurang gerak dh, kalo dl kol 2 dh lbih 10 gerakan ombak2 kt perut ni, skrg kol 7 mlm ke atas baru cukup 10...baby dh sempit kot kt dlm tu..kalo rasa smpit sgt tu, kuar je la, mama xkisah..kihkihkih...xsabarnya nk jumpa baby ng papa baby skali...

Thursday, December 16, 2010

rindu-rinduan

Assalamualaikum....
warghhhh..sy skrg sedang berehat2 kat kampung halaman tercinta, menikmati suasana seperti cuti sem di kala muda2 dhulu...kalo betul2 cuti sem tanpa memikirkan suami yg jauh mgkin xde tajuk cam kt atas tu..ni berjauhan ng suami sbb sy nk berehat sementara mnunggu detik kelahiran...SAYA RINDU CIK PAD SAYA..rasa nk cepat2 bersalin sbb nk cepat jumpa cik pad sy...=)


Friday, December 10, 2010

Kisah semalam....

hello.....
tiba2 saya rasa kagum ngan diri sendiri...pehal nak kagum2 kan??xperasan ke saya rajin mengepost harini...hehehe

tiba2 nak tulis pasal kisah malam td..tgh hari td suami saya balik tuk sembahyang jumaat, maklum la rumah ng tempat keje tu dekat je..tiba2 suami sy ungkit pasal dia jatuh katil malam td, apa kes jatuh katil pd malam jumaat..haippp jgn pikir bukan2 ye...dh setahun kawin baru sekarang ada adegan jatuh katil, kalo baru kawin tu ye la kot sbb xbiasa tido share katil ke, xleh nk behave lg ke masa tido..ni lpas setahun baru terjadi..

jd mula la otak sy ni berkerja memikirkan faktor2 jatuh katil:

1)cik pad sy mimpi jatuh gaung (cik pad cakap dia xmimpi apa2 pn)
2)cik pad rasa menjarakkan diri ng isterinya yg tido xleh nk diam..kejap pusing ke kanan, kejap ke kiri (sy rs sy xpusing teruk2 sgt)
3) cik pad ditendang oleh isterinya (ohhh...saya hormat suami sy..kikiki)
4) katil tu sempit sbb kami dah sama2 gemuk (cik pad terdiam dan mgkin inilah jawapannya)

sedihnya kalo yg no 4 tu betul..stress ok..maka sy ng gigihnya korek folder2 gambar cari gambar kami dulu2 ng sekarang...gambar zaman dulu kala tu dl saya benci nk tgk sbb sy rasa sy gemuk, tp bila sy tgk balik td terlintas kt hati ni..kurus gak aku dl, kalo dl berat lbih 55 kg dh meroyan skrg berat 77 kg hanya mampu tergelak je smbil berangan pas deliver nnti nak pantang betul2..harap2 leh kurus..

dulu kala ( cik pad sgt kurus ms ni)

 sebulan lbih pas kawin( telah menunjukkan ciri2 tumbesaran yg bagus terutamanya bhgian muka)


sekarang (kami yg membesar bagaikan juara)

mode skrg adalah berazam nk kurus pas beranak...sy ngan cik pad nk lawan sape turun lg banyak pas sy beranak nnti..takutnya..wawawawa

35 weeks..

Assalamualaikum....
fuhhh..lamanya x menulis...secara dasarnya mmg malas ataupun bersamaan dgn xde mood...skrg ni asyik sakit kepala je, mgkin sbb tidur malamku tidak lg lena kerana sakit perut yg melanda..isnin ni dh 36 weeks, selasa sy dh nak balik terengganu, nk balik awal2 la..xkisahla baby nk keluar awal or nk tunggu smpai due date, yg penting balik kg dl..anak first ni xleh nk jangka, bersiap sedia je la..lg pn masa check up 34 weeks ritu nurse yg check tu ckap kepala baby dh masuk bahagian pelviks, xtau la kalo nurse tu bergurau..hahaha (mode: excited ok plus takut)..

jadi, disebabkan mak cik sy dh nk dtg amik sy, maka sy dgan semangatnya kemas2 la semua brg (xde la semangat sgt, suami sy yg semangat..cm seronok je sy nak balik kg,hahaha..kurus la sket cik pad sy tu, xde org nk masak)...jom layan gambar barang2 yg dh siap k..

beg hospital baby

barang yg nak bawak balik kampung

barang2 dlm storage box hijau (isi semua baju, barut, bedak dan segala2nya sepanjang pantang kt kg nnti)

longgok je kt satu tempat, senang nnti masuk bonet je..=)

sket je barang2nya, nnti suami sy balik dia akan bawak lg yg selebihnya..xmuat bonet la kalo nk bawak balik semua skali..dlm ms yg sama, sgt sedih nk tinggalkan cik pad sayang sy tu..msti abg kurus kn..jgn lupa study tuk viva, kalo nk ambik baju dlm almari tu, ambik la elok2, jgn tumbang plak baju yg tersusun tu..dapur tu slalu2 la lap, nnti semut dtg..bnyaknya nk pesan..huhuhu